Kleren maken de man (en zijn presentatie)

Omgekeerd shirt Bij dit shirt zit de print aan de binnenkant. Remco na een gastcollege. Check dat shirt!

Een tijdje geleden gaf ik een gastcollege over het gebruik van Instagram stories bij Zadkine. Op de foto zie je me direct na het college. Ik droeg dus exact die kleren tijdens mijn presentatie. En dat had ik niet moeten doen… Waarom niet? Nou, dat werd me snel duidelijk! 🤦🏻‍♂️

Het was een gastcollege voor een groep die ik nog niet kende, maar die wel erg geïnteresseerd was in het onderwerp. Ik merkte na een minuut of 5 al dat er behalve geluisterd, vooral ook naar me gekéken werd. Gestaard eigenlijk. Op zich niets mis mee, maar wel als je een boodschap over wil brengen. Alleen niemand zei echt iets. Ja, als ik ze een vraag stelde. Maar vlak daarna begon het staren weer. 👀
Na een tijdje vroeg ik toch maar aan een meisje op rij 1 of er iets was. “Eh, nou, ehm, meneer, heeft u nou uw shirt verkeerd om aan?”… 🙅🏼‍♀️
Ai…

“Dat hoort zo…”

Tsja, ik vond het wel een lache shirt toen ik het kocht (zie de foto’s hieronder), een tikje gek zo met die print aan de binnenkant die er doorheen schijnt. Wie weet zou dat nog een trend worden! Maar het sloeg hier in deze klas kennelijk niet aan. Dus ja, mijn antwoord was licht beschaamd “Dat hoort zo…”

Focus op je presentatie én je kleren

Of het nog een trend is geworden, of nog gáát worden, het zal allemaal wel, maar één ding is duidelijk: Het is geen shirt om een presentatie mee te doen. Het leidt veel teveel af. Mooi leermomentje dus. Ik let er eigenlijk altijd op, maar dacht dit keer trendy te zijn. 😜

Zorg er te allen tijde voor dat je publiek niet afgeleid kan worden door wat je draagt. Dus voordat je richting dat podium, die collegezaal, of die vergaderruimte stapt: check je kleren!

Let jij zelf op welke kleren je draagt tijdens het geven van een presentatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Remco Presenteert | (Online) Presentatiecoaching | Zuid-Holland | info@remcopresenteert.nl | Sitemap | Privacyverklaring