Zoek
Sluit dit zoekvak.
Fysieke presentatie
Fysieke presentaties mogen weer

Fysieke presentaties mogen weer!

“We mogen bijna weer fysiek!” 🎉 Het klinkt wat vreemd, maar door de euforie boeit me dat niets! Deze week heb ik nl. alweer 2 aanvragen binnengekregen voor “fysieke” presentaties. (Ja, zo heet dus tegenwoordig. Ik bedoel hier geen sportclinic, maar wel: live-aanwezig-voor-een-groep-staan-en-niet-via-een-webcam-in-verbinding-staan-met-je-publiek-dat-thuis-meekijkt-en-in-de-tussentijd-de-was-opvouwt 😉) Fysieke presentaties zijn dus gewoon presentaties waarbij je oog in oog staat met je publiek zonder dat er een cameralens en beeldscherm tussen staan.

Fysieke presentaties vs. online presentaties

En dat het weer fysiek kan, vind ik leuk. Heel erg leuk. 😁 Ik heb het ook echt wel gemist. Begrijp me niet verkeerd: ik zie nog steeds enorm veel (logistieke) voordelen bij het geven van online presentaties. De afgelopen 1,5 jaar hebben we ons allemaal pijlsnel verdiept in de verschillende presentatie- en vergadersoftware, maar hebben we ons ook de nieuwe online etiquette eigen gemaakt. En dat vond ik op zich al een heel leuke periode. Je ziet wat er goed gaat, wat beter kan, en hee, ik heb zelfs een stappenplan voor je gemaakt om tot een succesvolle online presentatie te komen (zie de link in m’n bio – hij is gratis – #nospon 😉).

De online presentaties verdwijnen echt niet meer, daar ben ik van overtuigd. De webinars kenden we al, maar congressen en seminars zullen in de toekomst steeds vaker in hybride vorm plaatsvinden (een deel live in de zaal en een deel vanachter een scherm thuis of in een studio). De (online) tools worden ook steeds beter en interactie tussen spreker en publiek gaat steeds makkelijker (- check bijvoorbeeld miro.com eens). 

Het échte contact

Maar het blijft natuurlijk wel echt het grootste verschil tussen fysiek en online. Die klik met je publiek, dat échte contact. Precies dát heb ik gemist. En precies daarvan ga ik de komende “fysieke” presentaties extra hard genieten! Zul je zien dat ik me alsnog zo in ga spannen dat het bijna een fysieke sportclinic wordt. 😀

(Enneh, onlangs sprak ik dus bij het Social Media Ondernemer Congres. Live, in een fysieke studio! Ok, wel nog voor camera’s en met de bezoekers thuis, achter hun scherm en naast de wasmand… Maar hee, volgende keer zal het wel weer écht fysiek zijn! 💯)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Remco Presenteert | (Online) Presentatiecoaching | Zuid-Holland | info@remcopresenteert.nl | Sitemap | Privacyverklaring