Achter de camera. Als cameraman!

Vorige week postte ik een bericht over de impact die video heeft. Impact voor iedereen, maar dus ook zeker op mij, het afgelopen jaar! 😃 In mijn komende posts zal ik meer vertellen over de verschillende rollen die ik bij het maken van video’s heb (gehad). Vandaag: het filmen zelf. 📣🎥

Voordat ik verder ga, moet ik wel even zeggen: ik ben van huis uit helemaal geen geschoold cameraman (sterker nog, zodra ik voorheen zonder statief moest filmen, waande de kijker zich al gauw in een achtbaan 😉🎢). Maar ik heb er inmiddels aardig wat filmkilometers opzitten, waardoor ik nu redelijk snel voor ogen heb wat en vooral hóe ik wil filmen.

Ik heb al een heel aantal verschillende soorten video’s gemaakt, maar het mooist vind ik toch wel de video’s waarbij ik mensen en hun verhaal mag filmen. Net als bij mijn presentatiecoaching, vind ik dit het belangrijkst: dat ene moment dat je in iemands ogen de passie of emotie ziet ontstaan wanneer hij of zij je een verhaal vertelt. 👁

Achter de camera

Ik benader het filmen dan ook totaal niet als sec het bedienen van de camera. Ik kijk er zo naar: als cameraman is het je plicht om ervoor te zorgen dat degene die je voor je lens hebt, zo goed mogelijk over te laten komen. Diegene zelf, maar vooral ook het verhaal dat hij of zij over wilt brengen. 🎞

De echte cameramensen zullen dat misschien te kort door de bocht vinden. Ik ben gewoon echt op zoek naar het verhaal en dat ik dan alles misschien niet helemaal fantastisch cinematisch in beeld breng, dat neem ik voor lief. Ik hoop de kijker ook.

En om het zuiver te houden, hier een voorbeeld van een sterk verhaal, verpakt in een ietwat onscherp beeld (in het begin)… Mijn fout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *